Rezervasyonda ödeme nasıl girilir?

Rezervasyonda ödeme nasıl girilir?

İlk olarak oda planı ekranında rezervasyonun üzerinde mouse'la sağ klik yapılır ve navigator ekranı açılır. Navigator ekranında 'More/Daha' butonuna basıldığında açılan ekrandan 'Advanced Payment/Ön ödeme' seçeneği seçilir, ödeme tipi ve tutar girildikten sonra 'Ok' butonuna bastığımızda ödemeyi girmiş oluruz.
    • Related Articles

    • Misafir folyosuna ekstra harcamalar nasıl girilir?

      Misafirin folyosunda sağ alt kısımdan ’Post charges/Harcama kayıtları’ butonu tıklanır. Açılan ekranda tek tek ekstra harcamalar girilir ve ‘OK’ butonuyla onayladığımızda harcamalar folyoya işlenmiş olur.
    • Misafirin özel istekleri profiline nasıl girilir?

      Misafirin profil kartını açarız. “Requests” sekmesindeki “Remarks visible to all hotels” alanına misafirin özel isteklerini yazarız. Bu bilgiler, misafirin her konaklamasında navigator ekranında görüntülenir.
    • Gelecek tarihli bir rezervasyona ön ödeme girişi nasıl yapılır?

      Ön ödeme girilecek rezervasyonun “Navigator” ekranında sağ tarafta bulunan “More” butonuna basılır. Açılan ekranda “Advanced payment” seçilir. Bu ekranda ödeme tipi seçilir, tutar girilir ve “Ok” butonu ile işlem tamamlanır.
    • Bir harcama ya da ödeme kalemi nasıl bölünür?

      Misafir folyo ekranında işlem yapılmak istenilen harcama kalemi üzerinde sağ klik yapılır. “Posting details” seçeneği seçilir. Açılan pencerenin sağ tarafındaki “Split entire Package” başlığı altından “1/2, 1/3, 1/4, 1/5, 1/6” seçeneklerinden ...
    • Profile A/R(Accounts Receivable) kodu nasıl girilir?

      ‘Navigator’ ekranından misafir profiline girdiğimizde ‘A/R-C/H’ sekmesini seçeriz. Açılan ekranda ‘Ext. A/R-Uzt. C/H hsp’ kutucuğuna muhasebe departmanından aldığımız cari kodu yazıp ‘OK’ butonu ile onaylarız.